11 Απρ 2012


 ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

 Λίγο μετά τις 10 το πρωί, άνδρες της Ασφάλειας εκτέλεσαν το ένταλμα σύλληψης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η εντολή εκδόθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τα...
περιουσιακά του στοιχεία. Έρευνα σε 2 σπίτια της Α. Τσοχατζοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την έρευνα που έγινε παρουσία εισαγγελέα σε δύο σπίτια της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετής, και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι και το Π. Ψυχικό, βρέθηκαν 10 πλάκες χρυσού και χρυσές λίρες. Επίσης, κατασχέθηκαν κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών κι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Την ώρα, που οι αστυνομικοί οδηγούσαν τον πρώην υπουργό στο κτίριο της γενικής διεύθυνσης ο Α. Τσοχατζόπουλος είπε: «Εντάξει στον ανακριτή πάμε θα τα πούμε εκεί πέρα».
To ένταλμα αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για την αγοραπωλησία της οικίας στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εντάλματα έχουν εκδοθεί και γι' άλλα πρόσωπα. Τα ονόματα δε έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την Εισαγγελία καθώς συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τους. Πριν από λίγο, συνελήφθησαν ακόμη 4 άτομα, 2 στην Αθήνα και 2 στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της υπόθεσης έχει ασκηθεί δίωξη σε 10 άτομα για δωροδοκία, η οποία συνδέεται με εξοπλιστικά προγράμματα που δεν αφορούν μόνο τα υποβρύχια αλλά και τους TOR-MI 1. Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την σύλληψη του Α. Τσοχατζόπουλου σημείωναν: «η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστη, θα ήταν προτιμότερο να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: