28 Μαρ 2012

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ γιόρτασε την Εθνική Επέτειο και το ΤΟΡΟΝΤΟ έδειξε το δρόμο
Μπορεί η ιερή ημέρα της Ελληνικής Επανάστασης να αμαυρώνεται κατά την διάρκεια πολλών παρελάσεων στις μέρες μας σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, υπάρχουν όμως γογονότα και εορτασμοί που τιμούν την ημέρα και σκορπίζουν ρίγη συγκινήσεως στους συμμετέχοντες.
Πρόκειται για τον Ελληνισμό του Εξωτερικού, εκεί που τις δύσκολες αυτές ημέρες της κρίσης για την Ελλάδα, το μυαλό των ομογενών μας βρίσκεται συγκεντρωμένο στα τεκτενόμενα στην πατρίδα και που όλοι τους προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την Μητέρα Πατρίδα.
Από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μέχρι την μακρινή Αυστραλία. Από την Νέα Υόρκη και τις άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι τον Καναδά ο απανταχού Ελληνισμός γνωρίζει ότι από την Ελλάδα η βοήθεια πλέον θα είναι ακόμη μικρότερη. Η επιβίωση αυτού του Ελληνισμού είναι υπόθεση των ιδίων των ομογενών μας. Σήμερα ακόμη περισσότερο από ότι στο παρελθόν.
Ευτυχώς για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό που υπάρχουν μπροστάριδες σε αυτές τις κοινότητες. Πότε ένας κληρικός, πότε από το πολιτικό προσωπικό και πότε απλοί Έλληνες μετανάστες σηκώνουν την Ελληνική σημαία, εμψυχώνουν τους άλλους Έλληνες και βγαίνουν στο δρόμο. Παρελαύνουν στις ξένες μεγαλουπόλεις και πλημμυρίζουν από εθνική υπερηφάνεια.
Ένας από τους πλέον λαμπρούς χθεσινούς εορτασμούς ήταν αυτός που έγινε στο Τορόντο του Καναδά. Σχεδόν εκατό χιλιάδες Έλληνες βγήκαν στους δρόμους να παρακολουθήσουν την παρέλαση επί της Danforth. Οι φωτογραφίες δείχνουν ίσως πολύ καλύτερα από τα λόγια το τι ακριβώς συνέβη στο Τορόντο.
Να προσθέσουμε ότι στο Τορόντο βρίσκεται σαν πρέσβης ο κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος, ο οποίος έχει καταφέρει να είναι η ψυχή πλέον του Ελληνισμού ολόκληρης της γύρω περιοχής. Έχει κατορθώσει επίσης να έχει άριστες σχέσεις με την Καναδική κυβέρνηση και τις άλλες ελληνικές και ξένες κοινότητες που ζουν στον Καναδά.
Ένα απόσπασμα από την χθεσινοβραδινή ομιλία του κ. Αζεμόπουλου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου,
λόγια που πολύ θα θέλαμε να τα ακούγαμε και στις χθεσινές παρελάσεις εντός της Ελλάδας.
...Η σωτηρία της Πατρίδας είναι ο υπέρτατος νόμος, νομοτελειακή προϋπόθεση επιβίωσής μας, αρχέγονη πηγή ενέργειας για ένα φωτεινό μέλλον. Είναι η ζωοφόρος κιβωτός και παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές Ελλήνων όπου και αν αυτοί βρίσκονται στα πέρατα της οικουμένης.

H Πατρίδα μας σήμερα στρέφει με αγωνία αλλά και ελπίδα το βλέμμα της στην Ομογένεια και ζητά την άμεση, ουσιαστική, εγκάρδια ανταπόκρισή της και την ενεργό συστράτευσή της στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των τεράστιων δυσκολιών του χειμαζόμενου λαού μας.

Το διακύβευμα είναι μέγα και η ευθύνη του καθενός μας αντίστοιχη, σήμερα μεγαλύτερη παρά ποτέ. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς μεμψιμοιρία, περιττές κορώνες πατριωτισμού, αδελφωμένοι, ενωμένοι, κοιτάμε κατάματα και με περηφάνια τη κοιτίδα των ονείρων μας, τη Μητέρα Πατρίδα, τη χώρα των ηρώων μας, του σπιτικού μας, του σχολειού μας, των τάφων των αγαπημένων μας και της δίνουμε με αγάπη, κατανόηση, ζεστασιά, ελπίδα, ΖΩΗ. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν κάνουμε πως δεν ακούμε, δεν βλέπουμε, δεν καταλαβαίνουμε, δεν μας αφορά…

Σήμερα είναι η ώρα της αυτοκριτικής. Συνηθίζουμε να επιρρίπτουμε τις ευθύνες αποκλειστικά και μόνο στους άλλους και να μην σκεπτόμαστε τα δικά μας λάθη, τις δικές μας παραλείψεις, τα δικά μας ελαττώματα, ατέλειες, αναποτελεσματικότητα. Το σήμερα είναι πάντα και αντανάκλαση των δικών μας ενεργειών και αποφάσεων, ατολμιών, παρά την απέραντη αγάπη που εμείς αισθανόμαστε για κάθε τι ελληνικό.

Με σεβασμό στον διπλανό μας, στον συνέλληνα, με ειλικρίνεια, με διαφάνεια, με αυταπάρνηση, χαράσσουμε εμείς όπου και αν βρισκόμαστε, αδελφωμένοι, ενωμένοι, χωρίς εντάσεις και προσωπικούς εγωισμούς, χωρίς βιλαέτια και διαχωρισμούς, την πορεία μας προς το αύριο. Την πορεία της Ελλάδας μας προς το αύριο.

Στηρίζουμε με όλο μας το είναι σήμερα την Ελλάδα μας, την ΕΛΛΑΔΑ μας, τιμώντας έτσι έμπρακτα και όχι μόνο με λόγια και παρελάσεις και εμβατήρια και παιάνες, αλλά με έργα το Έθνος μας, δίνοντας το φιλί της ζωής στις αξίες μας, αποτίοντας φόρο τιμής στα ιδανικά μας, αυτά που μας γαλούχησαν οι γονείς μας, η μαυροφορεμένη μάνα με το μαντήλι και τα χαρακωμένα χέρια, τη πληγωμένη καρδιά, την περήφανη θωριά.

Στηρίζουμε με τη φωνή μας, τα γραπτά μας, τις πράξεις μας, την Ελλάδα. Όταν ακούμε να μιλούν απαξιωτικά για αυτή, τους θυμίζουμε ποιοι ήσαν αυτοί, αυτοί που δεν υπήρχαν κάν και ό,τι και αν έγιναν έγιναν από την Ελλάδα και το οφείλουν σε αυτήν. Γράφουμε επιστολές για την Ελλάδα. Όχι μόνο στα δικά μας μέσα ενημέρωσης. Αλλά στον τύπο τον οποίο διαβάζουν εκατομμύρια καναδοί συμπολίτες σας και όχι μόνο. Μιλάμε με αγάπη και πάθος στα ΜΜΕ, σε διασκέψεις, σε συγκεντρώσεις, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στην εργασία μας, ΠΑΝΤΟΥ.

Επενδύουμε στην Ελλάδα, αφήνουμε τα χρήματά μας στην Ελλάδα, εμπιστευόμαστε την Ελλάδα, ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και την επισκεπτόμαστε τώρα περισσότερο παρά ποτέ. Την Ελλάδα που αλλάζει, που συνεχίζει, που επιβιώνει για μια ακόμη φορά στην μακραίωνη πορεία προς το πεπρωμένο της. Και παρακινούμε και άλλους, γνωστούς και άγνωστους να κάνουν το ίδιο με εμάς.

Ασκούμε πίεση σε αυτούς που κυβερνούν να ακούσουν τη φωνή της Ομογένειας στα μεγάλα εθνικά θέματά μας. Στο Μακεδονικό, που σε λίγες μέρες πάλι θα περάσει μεγάλες εξετάσεις με τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο γειτονικό Σικάγο.

Ξεσηκωθείτε Έλληνες, μιλήστε, φωνάξτε, υπερασπιστείτε τα δίκαιά μας, την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, τη Γενοκτονία των Ποντίων, την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου, την κυριαρχία μας πάνω στα γαλάζια νερά του Αιγαίου, τον εξοστρακισμό του Αττίλα από τη μαρτυρική και ηρωική μεγαλόνησο την Κύπρο μας.

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο είναι τον Μάιο. Kατακλύστε με επιστολές με τις θέσεις μας όλους όσους κατέχουν καίριες θέσεις επιρροής. Κάντε τους να καταλάβουν ότι η Ελλάδα μας όχι μόνο δεν υπέστειλε τα λάβαρα της Ρωμιοσύνης αλλά τα κραδαίνει σήμερα περισσότερο αποφασιστικά όσο ποτέ.

Από το βήμα αυτό, κάνω σήμερα έκκληση στη Παμμακεδονική να μαζέψει υπογραφές και γράμματα κατά χιλιάδες και να τα στείλει εκεί που πρέπει, σε συνεργασία με τις άλλες ομογενειακές μας περήφανες και δραστήριες οργανώσεις, εν όψει της Διάσκεψης Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο. Τα Σκόπια δεν πρέπει να μπουν και δεν θα μπουν στη Συμμαχία όσο η διαφορά τους με την Μητέρα Πατρίδα δεν βρίσκει μια λύση. Στις συκοφαντίες τους εμείς απαντούμε ήρεμα, αποφασιστικά και με επιχειρήματα βγαλμένα από την Ιστορία μας, τον Πολιτισμό μας, την Αλήθεια. Την αλήθεια, την αιώνια αλήθεια της Λατρεμένης Αθάνατης Πατρίδας μας...

argonafplia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: