1 Μαρ 2012

Μουσική και
ελληνόγλωσση εκπαίδευση


Το Τμήμα Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο προσπαθώντας να βελτιώσει την εμπειρία των μαθητών από το ελληνικό σχολείο, προσφέρει φέτος τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τα ελληνικά παραδοσιακά μουσικά όργανα. Σε συνεργασία με τη σχολή Elite Music Academy, των αδερφών Βασίλη και Τάσου Ισαακίδη, οι μαθητές των κοινοτικών σχολείων εξοικειώνονται με όργανα όπως το μπουζούκι και η κιθάρα, μαθαίνουν ελληνικά τραγούδια και προσεγγίζουν τη μάθηση της γλώσσας και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την ελληνική μουσική.
Το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα εφαρμόζεται στα περισσότερα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας- τόσο στα Σαββατιανά όσο και στα απογευματινά. Κάθε εβδομάδα οι μαθητές μας συμμετέχουν σε σχολικές χορωδίες, τραγουδούν και πειραματίζονται με τα μουσικά όργανα ενώ όσοι επιθυμούν παρακολουθούν ιδιαίτερα ή και ομαδικά μαθήματα που προσφέρει η μουσική ακαδημία Elite σε ειδικές τιμές για τους μαθητές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι από το μουσικό σεμινάριο που προσφέρθηκε πρόσφατα στους μαθητές του κοινοτικού προγράμματος στο σχολείο C.H. Best, το οποίο διευθύνει η Αναστασία Χατζηαλεξίου με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών Κατερίνας Δούκα, Γεωργίας Μιχελή-Μαγγούτα και Βασιλικής Τζερτζιάν και της δασκάλας του χορού Χριστίνας Παγιατάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: