3 Μαρ 2012

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:


"ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ"



Στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού χρέους, εστίασε την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη και καθοριστική τη...
στιγμή στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.

«Όλα είναι τώρα στο χέρι μας», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, «να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε πράξη όλα όσα χρειάζονται για να βγει η χώρα με ασφάλεια από την κρίση και παράλληλα ό,τι απαιτείται για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον μια παρόμοια κατάσταση και να κάνουμε όλες εκείνες τις αλλαγές με τις οποίες θα διαμορφώσουμε ένα νέο τοπίο».

Αναφέρθηκε στη σκληρή προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου 2011, αλλά και στην αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη, όπου συζητούνται όλα όσα είχε θέσει από την αρχή η Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης, «ακόμη και η προσφυγή στην γνώμη των πολιτών».

Τόνισε επίσης ότι η συντηρητική Ευρώπη κατανοεί πλέον ότι «δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση μόνο με μέτρα λιτότητας».

Και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται για τη «δημοσιονομική υπευθυνότητα» και όχι για τη «δημοσιονομική λιτότητα», ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξη.

Ο κ. Παπανδρέου στάθηκε επίσης και στις διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια και κατέστησαν την Ελλάδα πρωταθλήτρια των μεταρρυθμίσεων παγκοσμίως και αποδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον κρισιμότερο παράγοντα των εξελίξεων.

Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, πράξαμε το «εθνικά αναγκαίο» και επέκρινε όσους εθελοτυφλούν και δεν το αναγνωρίζουν. «Πήραμε πάνω μας όλο το βάρος της σωτηρίας της χώρας», είπε και πρόσθεσε ότι μετά από αυτό, «σήμερα όλοι μιλούν εκ του ασφαλούς».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αν δεν προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον δεν έχει λόγο ύπαρξης, ενώ αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες ζήτησε να συζητηθεί ανοιχτά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Κινήματος, να αξιολογηθεί η πορεία και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ευθύνης για το μέλλον.

Ζήτησε να εγγυηθούν όλοι τις δημοκρατικές διαδικασίες και, αναφερόμενος εμμέσως στις υποψηφιότητες για την ηγεσία, τόνισε ότι «οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: