9 Αυγ 2011

Ανασυγκροτείται ο μηχανισμός προπαγάνδας;



Ένας καλά λαδωμένος μηχανισμός προπαγάνδας και “τρομοκρατίας” εναντίων όσων επέμειναν να αντιδρούν και να αντιστέκονται, είχε στήσει το κατεστημένο της Κοινότητας στα δέκα χρόνια της παντοκρατορίας του Μενεγάκη. Σ’ αυτό τον μηχανισμό συμμετείχαν, εκτός απ’ τους «συνήθεις ύποπτους», και κάποια ΜΜΕ με μπροστάρηδες «τους εραστές της αλήθειας» του «Ελληνικού Τύπου» και των βαρόνων του!

Ηταν η εποχή κατά την οποία τα μισά, σχεδόν, παροικιακά ΜΜΕ, απαγορεύονταν να …εισέρχονται ως έντυπα ή να …περιφέρονται ως άτομα στους χώρους της Κοινότητας!

Ο καλολαδωμένος αυτός μηχανισμός της δεκαΑΙΤΙΑΣ, ατόνησε αυτόματα με την ανάληψη της προεδρίας από τον καθ. Γιώργο Γκέκα και την απόφασή του να ανοίξουν οι πόρτες της Κοινότητας σε όλους και φυσικά με την αλλαγή πλεύσης της «Εβδομάδας» και του εκδότη της Βασίλη Σκλάβου. Έτσι απέμειναν μόνοι οι του «Ε. Τ.», του αλήστου μνήμης «Παροικιακού βαρόμετρου» και του …αείμνηστου «Περίβρομου»!

ΜΕ την αποχώρηση-αποπομπή του κ. Γκέκα, την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Νίκωνα Γεωργακόπουλο και την εισβολή τόσο του κ. Κακαγιάννη, όσο και -αργότερα- του κ. Μουρατίδη, στο Δ. Συμβούλιο και μάλιστα σε θέσεις του προεδρείου, άρχισε σιγά-σιγά το ( ξανά) κτίσιμο του «μηχανισμού» αυτού με …..άλλα υλικά!

Τώρα συμμετέχουν και κάποια «golden boys» της δημοσιογραφίας, τα οποία εδώ και χρόνια ήταν στα …απόβλητα, ως υπηρέτες ….υπερκόσμιων εξουσιών!

Άνθρωποι που με όπλο τους την «έγκριτη ανάλυση» διαστρεβλώνουν με κάθε τρόπο τις θέσεις των «απέναντι», δηλαδή όλων των ομογενών που «έτυχε» να μην έχουν τις ίδιες με αυτούς θέσεις τις οποίες όμως είχαν οι ίδιοι όταν διώκονταν και …ξεσκίζονταν τα έντυπά τους από τον ίδιο τον πρόεδρο και τους φίλους-δασκάλους του, με λοιδορίες, με απαξίωση και «τρομοκράτηση»…

Η προπαγάνδα, λοιπόν, του (δεν ξέρουμε ακόμα του πόσο καλολαδομένου) μηχανισμού των ΜΜΕ των «βαρόνων» και των «golden boys» επιβάλει, ή καλλίτερα απαιτεί, τη σιωπή των όποιων άλλων αντίθετων φωνών. Το μήνυμα αυτό κινείται σε (και με) κάποιους άξονες:

Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι : Ότι έγινε έγινε, από εδώ και στο εξής να δούμε τι θα κάνουμε! Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση. Το πολιτικοκοινοτικό κατεστημένο, δηλαδή η οικογενειοκρατία της 10ετίας, μαζί με τον Αφέντη-Σωτήρη, χέρι χέρι, πέτυχαν την υπερχρέωση του οργανισμού κτίζοντας το υπό κατάρρευση γιοφύρι της Άρτας. Τώρα οι τοποτηρητές της 10ετίας, χρησιμοποιώντας κάποιους διαπλεκόμενους «νταβατζήδες», έχουν βάλει μπροστά ένα «κεντρικό» προπαγανδιστικό μήνυμα προσπαθώντας, δήθεν αθώα, να το μεταφέρουν στο ομογενειακό λαϊκό υποσυνείδητο. Ω γέγωνε, γέγωνε.!!!

Στόχος αυτής της προπαγάνδας είναι να πειστούμε οι ομογενείς ότι είμαστε όλοι συνένοχοι! Έτσι το βάρος της ευθύνης θα μοιραστεί σε όλους μας, ελαφρύνοντας κατά πολύ την ευθύνη των ….υπεύθυνων οι οποίοι υπάρχουν αλλά δεν θέλουμε να τους βρούμε! Είμαστε λοιπόν ΟΛΟΙ συνυπεύθυνοι!!! Όλοι συνένοχοι ώστε να ακυρωθεί οποιαδήποτε σκέψη για συγκεκριμένους υπεύθυνους, οι οποίοι (μπορεί και να μην) υπάρχουν... Διότι ό, ποια αναφορά σε ονόματα, χωρίς στοιχεία, είναι, εκτός των άλλων, και λίγο άδικη.

Στοχεύει στο να μην αγγιχτεί σε βάθος το πολιτικοκοινοτικό κατεστημένο (δεν είναι ώρα για επίσημη απόδοση ευθυνών), το οποίο φυσικά είναι το ίδιο που αναλαμβάνει το «βαρύ φορτίο» να βγάλει την Κοινότητα από την κρίση. Δηλαδή, να παραδώσει τα κλειδιά στον …αφέντη! Σάμπως τι τους νοιάζει; Δικά τους είναι;

Εξ’ άλλου τι νομίζετε ότι υπονοεί ή τελευταία παράγραφος της πετσοκομμένης επιστολής «Μουρατίδη», όταν λέει:

«Ας μη μας διαφεύγει πως η ιστορία είναι ο πιο αδέκαστος κριτής για όλους μας.»;

Να ελπίσουμε ότι θα δούμε γραμμένη την αλήθεια στην Ιστορία σας, η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα, κ. Μουρατίδη;



Δεν υπάρχουν σχόλια: