12 Ιαν 2010

Γενική Συνέλευση

Η Γενική Συνέλευση της κοινότητας την περασμένη Κυριακή, είναι παρελθόν. "Ο περίδρομος" δεν ασχολήθηκε μαζί της, διότι δεν γνώριζε ...πράματα. Μια ματιά, όμως, στο "emphasisworld.com" τον ...ανάγκασε να ψάξει λίγο παραπάνω το ζήτημα, ώστε να ...σχηματίσει γνώμη, την οποία και ψιλοπαρουσιάζει! Λοιπόν, ο προεδρεύων της Συνέλευσης γιατρός Θανάσης Φούσιας, έδωσε, κατά κοινή ομολογία, τα ...ρέστα του..! Καλή η περιγραφή του κ. Γιάννη Κόντου, αλλά κάποια σχόλια, ίσως να μη μπορούν να βαθμολογηθούν με "λίαν καλώς" για την αντικειμενικότητά τους... Γιατί δηλαδή η "δημοκρατική υπερευαισθησία" και η εμπειρία του προεδρεύοντος ..."ανέδειξε τις ημιδιαφανείς συνθήκες που επικρατούν ακόμη στον αστικό οργανισμό"; Το ότι κράτησε το "γράμμα" του καταστατικού είναι ...ημιδιαφάνεια; Υπονοούνται μήπως κάποιες πιέσεις του ..."προέδρου" προς τον προεδρεύοντα, με τον δεύτερο να ενδίδει; Και βέβαια ήταν νόμιμο να συζητηθεί το θέμα "εκλογή μελών εφορευτικής επιτροπής", αλλά όχι για την παραίτηση κάποιας άλλης επιτροπής, η οποία αν ήθελε μπορούσε να χρησιμοποιήσει έστω και τα μέσα ενημέρωσης, για να μάθει η παροικία, κι' όχι μόνο η Γ. Συνέλευση, από πρώτο χέρι το πώς και το γιατί... Γιατί δεν το έκαναν; Τέλος, γιατί η συνέλευση δεν καταψήφισε την ατζέντα, αφού τόσο πολύ ήθελε να μάθει περισσότερα; Είναι, συνεπώς άδικο, να αποδίδονται προθέσεις για "να μείνουν κάποια στόματα ερμητικά κλειστά"... Τα του Κόντου τω Κόντω και τα της αντικειμενικότητας, ...σ' αυτήν.!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΠΕΡΊΔΡΟΜΕ

Διάβασα την άποψη σου για την γενική συνέλευση αλλά και την άποψη του EMPHASIS WORLD.
Το γράμμα του νόμου λέει πως η γενική συνέλευση μπορεί να αλλάξει ακόμη και την ατζέντα. Ο Φούσιας το ξέκοψε από την πρώτη στιγμή.
Η ατζέντα δεν αλλάζει. Η την ψηφίζεται όπως έχει ή την καταψηφίζεται και ακυρώνεται η γενική συνέλευση. Ποιος θα ξαναρχόταν και πόσοι θα ξαναρχόντουσαν την άλλη φορά;

Όσο για την ενημέρωση των μελών για τα τις εφορευτικής από τα ΜΜΕ … το γράμμα του νόμου επίσης αγαπητέ περίδρομε λέει τα όποια προβλήματα ανακύπτουν και οι αναφορές επιτροπών, προέδρων κλπ , ακούγονται στην αίθουσα, τα μέλη παρεμβαίνουν, κάνουν προτάσεις και παίρνονται αποφάσεις κατά την διάρκεια της συνέλευσης. …Μέσα στην αίθουσα πρέπει να δίνει λόγο ο καθένας. Το ανώτατο όργανο είναι η γενική συνέλευση (τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη) και όχι το αναγνωστικό κοινό της παροικίας. Για την ώρα αυτά ισχύουν.

Σ’ ευχαριστώ για την φιλοξενία
Καλή συνέχεια

Δ. Κ.
Τακτική αναγνώστρια σου