24 Οκτ 2013

Καναδάς: Η κρίση της Ελλάδας θα κυριαρχήσει στο συνέδριο των Ελλήνων Φοιτητών της Αμερικής



της  Ι. Φραγκούλη

Ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Βορείου Αμερικής σε συνεργασία με τους συλλόγους Ελλήνων Φοιτητών των Πανεπιστημίων McGill και Concordia διοργανώνουν το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου το ετήσιο συνέδριό τους με θέμα: «Η ανθρώπινη μορφή της Κρίσης: Οικονομία και Πολιτική». Ο σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Βορείου Αμερικής περιλαμβάνει φοιτητές Ελληνικής καταγωγής από 43 πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ και του Καναδά (Harvard, Brown, Cornell, Columbia, Stanford, University of Pennsylvania, UC Berkley, University of Toronto, York University, Concordia University, McGill University, Boston University, Northeastern, Northwestern, Duke, University of Chicago, Drexel κλπ.)

Το Σάββατο το πρωί κύριος ομιλητής θα είναι ο δρ. Οθων Αξεξανδράκης, βοηθός καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο York, ενώ ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριος Αγγελόπουλος και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος θα απευθύνουν χαιρετισμούς.

Με θέμα «Μια μέρα στη ζωή...» θα ξεκινήσει το πρώτο πάνελ συζήτησης που θα εστιάσει στην καθημερινή κρίση των Ελλήνων πολιτών με ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρώπινη κρίση. Οι ομιλητές θα δώσουν τις διαστάσεις της κρίσης σε οικονομικό, κοινωνικό, ανθρωπολογικό επίπεδο, ενώ θα δοθεί βήμα στους φοιτητές να εκφράσουν τις απόψεις τους για το πώς μπορεί να βγεί η Ελλάδα από αυτή την πολυδιάσταση κρίση.

Οι ομιλητές θα είναι ο δρ. Τζόρτζ Καρλής από το Πανεπιστήμιο της Οττάβα με σπουδές στον Τουρισμό και τον Ελεύθερο Χρόνο, ο δρ. Αναστάσιος Αναστασιάδης, καθηγητής στην έδρα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου McGill, ο σύμβουλος χρηματιστηριακών επενδύσεων Βασίλης Παπαευγγέλου, ο δρ. Κένεθ Μαντζορίνης διδάκτωρ του Πανεπιστημίου McGill.

Το δεύτερο πάνελ με τίτλο της συζήτησης «Ψευδο-Μέσα» θα ασχοληθεί με την εικόνα της Ελλάδας στα μέσα ενημέρωσης πριν και μετά την κρίση, θα δώσει έμφαση στην διάσταση που υπάρχει ανέμσα στις αναφορές περί της Ελλάδος και της πραγματικής διάστασης των πραγμάτων, ενώ θα προσπαθήσει να προτείνει λύσεις για την αποκατάσταση της θετικής μνείας της Ελλάδας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Κύριες ομιλήτριες του εν λόγω πάνελ θα είναι οι δημοσιογράφοι Ι. Φραγκούλη (ανταποκρίτρια ΑΠΕ-ΜΠΕ) και Α. Σάλα (αρχισυντάκτρια του καναδικού CTV News).

Την Κυριακή ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Βορείου Αμερικής θα ασχοληθεί με διαδικαστικά θέματα καθώς και με την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις του συνεδρίου περιλαμβάνεται και η προβολή ενός ντοκυμαντέρ για τη Σμύρνη της σκηνοθέτιδας Μαρίας Ηλιού, που θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου από την Εδρα Νεοελληνικών Σπουδών «Φρίξος Παπαχρηστίδης» του Πανεπιστημίου McGill.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: