3 Ιουλ 2012


ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ

Πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, μεταξύ των τριών συμμάχων, για τη διαμόρφωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, οι οποίες, ούτως ή άλλως θα έρθουν με μεγάλη καθυστέρηση.

Επειδή προηγήθηκε η συγκρότηση της κυβέρνησης και επειδή, προκαταβολικά, λέχτηκαν και γράφτηκαν πολλά, για πρόσωπα και θέσεις, ώσπου στο τέλος φάγαμε στο κεφάλι τους Παναγιωτόπουλους, τους Στυλιανίδηδες και τους Λυκουρέντζους, καλό θάναι, εν όψει των προγραμματικών, να κρατάμε μικρό καλάθι και να μην παίρνουμε τοις μετρητοίς, ούτε τις θεωρίες του Βενιζέλου, ούτε τα τσινίσματα του Κουβέλη.

Οι επεξεργασθέντες την κοινή προγραμματική διακήρυξη, έχουν φροντίσει να συμπεριλάβουν όλα τα ενδιαφέροντα ζητήματα στο κεφάλαιο με τίτλο "θέματα προς διαπραγμάτευση με την τρόϊκα", κάτι που δίνει τη δυνατότητα να πάνε στις καλένδες όλα τα σοβαρά προβλήματα, με τους μισθούς, τα εργασιακά, τις απολύσεις κλπ, κλπ.

Στο ίδιο μοτίβο, αναμένεται και το κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων, με επί πλέον, τη στρατηγική να έχει χαραχθεί από τον ίδιο το Σαμαρά, (εν αγνοία των άλλων δύο ?...), με την επιστολή που έστειλε, μέσω Παπούλια, στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής, στην οποία, βέβαια, δεν υπάρχει κουβέντα για επαναδιαπραγμάτευση !

Κάποιοι, ίσως, στην κυβέρνηση, (και στους τρεις χώρους...), ξεγελιούνται με την ηρεμία που επικρατεί μέχρι στιγμής σε κοινωνικό επίπεδο και δεν μπαίνουν, καν, στον κόπο να σκεφτούν τι έχει να γίνει, έτσι κι αρχίσει η λήψη των νέων μέτρων, που ήδη προβλέπονται στο μνημόνιο 2.

΄Ισως δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς καταστάσεις έχουν διαμορφωθεί στο λαό, μετά τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις και, κυρίως, μετά απ΄ όσα λέχτηκαν, εξαγγέλθηκαν ή διακηρύχθηκαν, απ΄ όλους, αλλά ειδικότερα από τους συγκυβερνούντες.

Η πρώτη μετεκλογική επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόϊκα δεν πρόκειται ν΄ αργήσει και τότε, είναι, που θα καταλάβουν όλοι, περί τίνος πρόκειται !...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: