30 Οκτ 2009

Research In Motion

Ο Ομογενής Μάικ Λαζαρίδης και το Blackberry
Ο ομογενής μας απο το Waterloo Μάϊκ Λαζαρίδης, πρόεδρος της ετερίας R.I.M. συμπεριλαμβάνεται πλέον στην αφρόκρεμα των τεχνολογικών κολοσσών, με όχημα το πρωτοποριακό Blackberry, που σήμερα βρίσκεται στα χέρια 29 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Ο άνθρωπος πίσω από το Blacberry, - τη συσκευή που επιτρέπει στον κάτοχό της να βρίσκεται ανα πάσα στιγμή, σε επαφή με το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και το διαδίκτυο,- είναι ένας από τους χιλιάδες 'Έλληνες της διασποράς που μεγαλουργούν και είναι πασίγνωστοι στον τόπο τους, ενώ στην 'Ελλάδα, παραμένουν άγνωστοι...

Η πρώτη συσκευή που κατασκεύασε η RIM το 1997 ονομάζονταν Inter@ctive Pager, ενώ ο πρόγονος του σημερινού Blackbery δημιουργήθηκε το 1999, ανοίγοντας ουσιαστικά μια καινούρια αγορά, στην οποία αργότερα μπήκαν οι υπόλοιποι τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η Nokia και η Apple. To 2002 μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι στις ΗΠΑ, όπως η T-Mobile και η Cingular, άρχισαν να διαθέτουν τα Blackberry μέσω των εμπορικών τους δικτύων, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πολύ μεγάλη επιτυχία Μεταξύ των εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβάνεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει δικτυώσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τηλέφωνα Blackberry.

Δεν υπάρχουν σχόλια: